Fasadrenovering - Kovendas Expertis för Varaktiga och Estetiska Lösningar

Välkommen till Kovenda – Din Partner för Fasadrenovering i Sverige

På Kovenda är vi stolta över att vara ett av Sveriges ledande företag inom fasadrenovering. Med vår gedigna erfarenhet inom branschen har vi etablerat oss som experter på att leverera högkvalitativa lösningar för alla typer av fastigheter – från bostadsrättsföreningar (BRF:er) till företagsbyggnader och privata hem.

Varför Välja Kovenda för Fasadrenovering?

 1. Brett Spektrum av Tjänster: Vi erbjuder allt från omfattande renoveringar till specifika reparationer av fasader, inklusive putsfasader.

 2. Kvalitet och Expertis: Vårt team består av erfarna professionella som är dedikerade till att leverera förstklassigt arbete med fokus på detaljer och hållbarhet.

 3. Kundanpassade Lösningar: Vi arbetar nära med våra kunder för att utforma anpassade lösningar som uppfyller deras unika behov och estetiska preferenser.

Fasadrenovering för BRF:er i Sverige

 • Specialiserade Lösningar: Vi förstår de unika behoven och utmaningarna som BRF:er står inför och erbjuder skräddarsydda lösningar för att uppfylla dessa krav.
 • Långsiktiga Investeringar: Vår erfarenhet inom BRF-sektorn säkerställer att vi levererar hållbara och kostnadseffektiva renoveringar som ökar fastighetens värde och livslängd.

Fasadrenovering Kostnad: Transparent och Skräddarsydd Prissättning

 • Detaljerad Kostnadsanalys: Vi erbjuder en transparent och detaljerad kostnadsanalys för att säkerställa att du har en klar uppfattning av investeringen.
 • Konkurrenskraftiga Priser: Våra priser återspeglar vår strävan att erbjuda prisvärda och högkvalitativa lösningar.
En nyligen renoverad byggnadsfasad som visar förnyat utseende och förbättrad estetik.
En jämförelsebild som visar fasaden före och efter renoveringen, med tydliga förbättringar.
En detaljerad vy av en högkvalitativt renoverad fasad som visar utmärkt hantverk.

Expertis inom Fasadrenovering med Puts

 • Specialister på Putsfasader: Vi har omfattande erfarenhet av att renovera och underhålla putsfasader, med fokus på både estetik och hållbarhet.
 • Modernisering och Restaurering: Vårt arbete sträcker sig från modernisering av befintliga byggnader till noggrann restaurering av historiska fasader.

Vårt Engagemang: Professionalism och Exceptionella Resultat

 • Kundfokus: Vi prioriterar dina behov och arbetar ständigt för att överträffa dina förväntningar genom varje projektsteg.
 • Transparent Process: Vår kommunikation är klar och konsekvent, och vi strävar efter att hålla dig informerad och involverad genom hela renoveringsprocessen.

Ta Ditt Nästa Steg med Kovenda

Upptäck skillnaden av att arbeta med Kovenda för ditt fasadrenoveringsprojekt. Oavsett omfattningen av ditt projekt är vi här för att erbjuda vår expertis och säkerställa att ditt projekt slutförs med högsta standard. Kontakta oss idag för att börja resan mot en förnyad och vacker fasad.

Kvalitet och Expertis

När det gäller fasadrenovering är kvalitet och expertis av största vikt. Vårt team på Kovenda består av erfarna proffs som är dedikerade till att leverera toppkvalitativa resultat. Vi har finslipat våra färdigheter under åren och har oöverträffad expertis i hantering av olika typer av fasadrenoveringsprojekt. Oavsett om det är en bostadsfastighet eller en kommersiell byggnad, har vi kunskapen och erfarenheten för att säkerställa att varje projekt slutförs till högsta standard.

Uppmärksamhet på Detaljer

Vi tror att noggrann uppmärksamhet på varje detalj är vad som skiljer oss från andra företag. När du väljer Kovenda kan du lita på att vi noggrant kommer att bedöma ditt fasadrenoveringsprojekt och utveckla en anpassad plan skräddarsydd för dina specifika behov. Vårt fokus på precision och kvalitet säkerställer exceptionella resultat som inte bara förbättrar utseendet på din fastighet utan också bidrar till dess långsiktiga hållbarhet.

Genom att välja Kovenda som ditt pålitliga företag för fasadrenovering kan du vara säker på att du arbetar med en betrodd partner. Vi är stolta över att vara en professionell tjänsteleverantör som prioriterar kundnöjdhet. Vårt team är engagerade i att leverera excellens i varje aspekt av vårt arbete, från den inledande konsultationen till det slutliga slutförandet av ditt projekt.

Upplev lugnet som kommer med att välja Kovenda för dina fasadrenoveringsbehov. Vårt engagemang för kvalitet, expertis och uppmärksamhet på detaljer kommer att imponera på dig med det slutliga resultatet.

Hur lång tid tar en fasadrenovering?

Projektets längd för en fasadrenovering varierar beroende på flera faktorer. För mindre projekt, som en enkel ommålning eller mindre reparationer, kan arbetet vara klart inom några veckor. Större projekt, som att byta ut hela fasaden eller omfattande renoveringar av äldre byggnader, kan ta flera månader. Det är viktigt att ha en realistisk tidsplan och förstå att vissa faktorer, som väderförhållanden och upptäckta skador under arbetets gång, kan påverka tidsramen.

Vad bör man tänka på när man ska anlita en fasadentreprenör?

Vad bör man tänka på när man ska anlita en fasadentreprenör? Att välja rätt entreprenör är avgörande för projektets framgång. Här är några viktiga punkter att överväga:

 1. Certifieringar och Auktoriseringar: Kontrollera att entreprenören har nödvändiga certifieringar och är auktoriserad för typen av arbete som ska utföras.
 2. Referenser och Tidigare Projekt: Begär referenser och titta på tidigare projekt för att bedöma kvaliteten på deras arbete.
 3. Kommunikation och Transparens: En bra entreprenör bör vara lätt att kommunicera med och transparent i sina processer.
 4. Kontrakt: Se till att få ett detaljerat kontrakt som täcker omfattning, kostnad, tidsplan och eventuella garantier.

 

Fasadrenovering kostnad

Kostnaden för en fasadrenovering kan variera kraftigt. Faktorer som påverkar priset inkluderar:

 1. Materialval: Kostnaden för olika material varierar, och valet kan påverka den totala kostnaden avsevärt.
 2. Arbetsomfång: Större och mer komplexa projekt kommer naturligtvis att kosta mer.
 3. Fastighetens Storlek och Skick: Större fastigheter och de som kräver omfattande förberedelser eller reparationer kommer att öka kostnaden.
 4. Ytterligare Tjänster: Tjänster som tilläggsisolering eller speciella behandlingar kan också påverka den totala kostnaden.

 

 

 

När är det dags att renovera eller byta fasad?

Tecken på att det är dags för en renovering inkluderar synliga skador som sprickor, avflagning, missfärgningar eller tecken på fuktinträngning.

Det är dags att överväga en fasadrenovering när:

 1. Synliga Skador: Sprickor, avflagning, missfärgningar eller tecken på fuktinträngning är tydliga indikatorer.
 2. Åldrande Material: Äldre material kan förlora sin effektivitet och estetiska appeal.
 3. Energieffektivitet: En renovering kan vara motiverad för att förbättra fastighetens energieffektivitet.

 

BYGGLOV FÖR FASADRENOVERING 

I vissa fall kan bygglov krävas för fasadrenovering, särskilt om projektet innebär större förändringar i fasadens utseende eller struktur. Det är viktigt att kontrollera med din lokala byggnadsnämnd för att förstå vilka regler som gäller. Det kan inkludera ändringar i färg, material eller tillägg av nya element som fönster eller dörrar.

En kalender och klocka som illustrerar planering och tidsuppskattning för fasadrenoveringsprojekt
En kalkylator och papper med siffror som illustrerar kostnadsberäkning för fasadrenovering.
Närbild av en fasad som visar tydliga skador såsom sprickor och avflagningar.
En översiktsbild av en fasadrenoveringsplats med arbetsmaterial, ställningar och arbetsteam i aktion.

Professionalism och Förtroende

När du väljer Kovenda som din partner för fasadrenovering kan du förvänta dig en hög nivå av professionalism genom hela processen. Vi värderar öppen och transparent kommunikation, vilket säkerställer att du hålls informerad vid varje steg av ditt projekt. Våra etiska praxis utgör grunden för vår verksamhet, vilket garanterar att du får pålitliga affärslösningar som möter dina specifika behov.

Vi tror att förtroende tjänas genom konsekvent leverans av exceptionella resultat. Vårt team på Kovenda är engagerat i att upprätthålla de högsta kvalitetsstandarderna i varje aspekt av vårt arbete. Genom att prioritera uppmärksamhet på detaljer och precision, säkerställer vi att ditt fasadrenoveringsprojekt slutförs till din belåtenhet.

Samarbeten och Stöd

Samarbete är nyckeln till framgångsrika partnerskap, vilket är varför vi betonar att arbeta nära med våra kunder. På Kovenda tar vi oss tid att förstå dina unika krav och anpassar våra tjänster därefter. Oavsett om du behöver kommersiella lösningar eller branschspecifika tjänster, har vi expertisen att leverera skräddarsydda lösningar som är i linje med dina mål.

Vårt team ger kontinuerligt stöd genom hela fasadrenoveringsprocessen. Från inledande konsultation till projektets slutförande är vi här för att ta itu med eventuella frågor eller funderingar du kan ha. Vi tror på att odla långsiktiga relationer med våra kunder baserade på förtroende och ömsesidig respekt.

Att samarbeta med Kovenda innebär att få tillgång till ett pålitligt företag som fungerar som en betrodd partner för alla dina behov av fasadrenovering. Upplev skillnaden att arbeta med en professionell tjänsteleverantör som värderar samarbete, stöd och att leverera exceptionella resultat.

Upplev Skillnaden med Kovenda

När det gäller fasadrenovering kan valet av rätt företag göra all skillnad. Genom att välja Kovenda som din partner kan du förvänta dig exceptionella resultat som överträffar dina förväntningar.

Våra pålitliga tjänster och uppmärksamhet på detaljer skiljer oss från andra företag i branschen. Vi är stolta över vårt hantverk och säkerställer att varje projekt slutförs enligt högsta standarder. Oavsett om det är en komplett fasadrenovering eller mindre reparationer, närmar vi oss varje uppgift med precision och omsorg.

Att samarbeta med Kovenda innebär mer än bara ett engångsprojekt. Vi strävar efter att bygga långvariga affärsrelationer baserade på förtroende och ömsesidig respekt. Som en betrodd partner är vi engagerade i att leverera pålitliga lösningar anpassade till dina specifika behov.

Välj Kovenda för dina behov av fasadrenovering och upplev skillnaden att arbeta med en professionell tjänsteleverantör. Vårt team av experter är dedikerade till att förvandla din byggnadsfasad till något extraordinärt.

Kovenda och Sto Scandinavia: Ett samarbete för hållbara fasadlösningar

Kovenda är stolta över att erbjuda expertkunskaper inom fasadsystem och produktionslösningar och har i över ett decennium samarbetat med några av de ledande aktörerna på marknaden. Ett av dessa framstående företag är Sto Scandinavia Group, en välkänd och respekterad aktör inom branschen.

Genom att kombinera Kovendas och Sto Scandinavias expertis strävar vi efter att skapa omsorgsfulla, hållbara och smarta bygglösningar. Tack vare detta framgångsrika samarbete kan vi erbjuda våra kunder högkvalitativa och innovativa fasadlösningar som är både miljövänliga och kostnadseffektiva.

DSC02190

Glas – ett imponerande och modern material

Glas är ett utmärkt materialval för fasadrenoveringar som erbjuder många designmöjligheter. Med olika storlekar på paneler, livfulla kulörer och screentryck kan du skapa unika och imponerande fasader. Vi erbjuder tre olika ventilerade systemlösningar med glas: StoVentec Glass, StoVentec G och StoVentec M.

StoBrick – ett tunnare och energieffektivt tegel

StoBrick är ett tunnare och mer energieffektivt alternativ till traditionellt tegel. Genom att kombinera StoBrick med våra fasadsystem kan du sänka energikostnaderna och få en slitstark och långvarig yta. Med ett stort urval av stenar, format, fogar och förband kan du skapa en unik och personlig fasad.

Natursten – en tidlös och slitstark yta

Natursten är ett hållbart och vackert materialval för fasadrenoveringar. Vi erbjuder många typer av natursten, såsom sandsten, kalksten, granit, gnejs och gabbro. Ytan på natursten kan behandlas på olika sätt, inklusive polering, slipning, borstning eller blästring för att uppnå önskat utseende.

DJI 0422
DJI 0441

Vi hjälper både privatpersoner och företag,
Kontakta oss längst ner på sidan!

Tidigare Projekt

Hej! Mitt namn är Tomas Bazanovas, VD på Kovenda.
Jag har spelat in ett litet videoklipp som du verkligen borde kolla på!
Till alla våra nuvarande och kommande kunder vill jag bara passa på att tacka för ert förtroende.

– Tomas Bazanovas VD på Kovenda

Skicka Ett Meddelande

Scroll to top