Kovenda

Renoveringar & Nyproduktion Av Fasader

Över Hela Sverige

STO Ventech System

KOVENDA OCH STO SCANDINAVIA

Utöver våra egna expertiskunskaper om fasadsystem och produktionslösningar samarbetar vi även med några av marknadens branschledande aktörer, något vi gjort i över tio års tid. En sådan aktör är välrenommerade STO Scandinavia Group. Tillsammans ser Kovenda och STO till att bygga omsorgsfullt, hållbart och smart.

ANPASSNINGSBARA SYSTEM

Tillsammans med STO levererar vi system som är anpassade efter olika underlag – från tunga väggar till betongväggar och träväggar. På putsen som används kan vi sedan limma den typ av detalj ni skulle önska – från glas till tunt tegel och natursten som exempelvis granit eller marmor. Detta ger oss även en arkitektonisk fördel – så det går bra att kombinera dessa olika detaljer och inslag på samma vägg.

Även objektspecificerade detaljritningar från väggens inre till yttre, från reglar och isolering till den sista limmade detaljen, samt experter som är på plats vid montering och installering i utbildningssyfte. På så vis tids- och kostnads effektiviseras också byggprocessen.

Murning

På Kovenda erbjuder vi alla former av fasader och fasadsystem – från äkta tegel och murning till tunt tegel, alla former av sten, trä och så klart putsbruket. Genom egen kompetens och samarbeten är vi med hela vägen, från leverans och installation till besiktning och uppföljning.

Referenser

På mitt senaste projekt, Brf Aftonfalken, utförde Kovenda isolering och putsning av fasaden.

Samarbetet mellan Skanska och Kovenda fungerade utmärkt och Kovenda höll utlovade tider för färdigställande.

Kvaliten på Kovendas entreprenad var mycket hög och besiktningsmannens kommentar var att detta borde vara ett referensprojekt för hur fasader ska se ut.

Martin Degeryd
Projektchef Skanska Sverige AB
Scroll to top