STO Ventec System – Monterat & Klart!

KOVENDA OCH STO SCANDINAVIA

Utöver våra egna expertiskunskaper om fasadsystem och produktionslösningar samarbetar vi även med några av marknadens branschledande aktörer, något vi gjort i över tio års tid. En sådan aktör är välrenommerade STO Scandinavia Group. Tillsammans ser Kovenda och STO till att bygga omsorgsfullt, hållbart och smart.

ANPASSNINGSBARA SYSTEM

Material

Tillsammans med STO levererar vi system som är anpassade efter olika underlag – från tunga väggar till betongväggar och träväggar. På putsen som används kan vi sedan limma den typ av detalj ni skulle önska – från glas till tunt tegel och natursten som exempelvis granit eller marmor. Detta ger oss även en arkitektonisk fördel – så det går bra att kombinera dessa olika detaljer och inslag på samma vägg.

-Puts håller ihop konstruktioner, skyddar den bakomliggande väggen och skapar en vacker yta. Det är en klassisk och mångsidig ytbeläggning. Våra ytputser finns i ett stort urval av kulörer och strukturer, vilket ger dig flexibilitet för såväl enkla som kreativt utformade fasader.

När du väljer puts finns det tre attribut att tänka på:

 1. Struktur
 2. Kulör
 3. Tekniska aspekter

-Glas är ett imponerande material och erbjuder många designmöjligheter. Lek med olika storlekar på panelerna och livfulla kulörer, eller använd screentryck för att skapa mönster eller text på glasfasaden.

Vi erbjuder tre olika ventilerade systemlösningar med glas som ytbeläggning: StoVentec Glass, StoVentec G och StoVentec M.

Egenskaper:

 1. Stort urval av färgtoner – RAL-färgtoner, screentryck såsom logotyper etc.
 2. Flexibel underkonstruktion för ojämna underlag
 3. Isolering upp till 360 mm med vår underkonstruktion
 4. Ventilerad och dränerad luftspalt håller väggen torr och upprätthåller den bakomliggande väggens isoleringsnivå
 5. Snabb och lätt installation
 6. Kan användas vid nybyggnation och renovering

-StoBrick är ett massivt tegel som är tunnare än traditionell tegelsten. Med tunnare ytterväggar får man ut mer yta och mer plats för isolering bakom beklädnaden. Genom att kombinera StoBrick med ett av våra fasadsystem kan energikostnaderna sänkas och samtidigt får fasaden en slitstark yta som håller länge.

Vi har ett stort urval av stenar med olika ytor, färger och format. Energioptimera en gammal tegelstensfasad och bevara den traditionella framtoningen. Eller varför inte förnya fasadens design helt och hållet? Med olika förband, format och fogar finns åtskilliga designmöjligheter. Eftersom StoBrick klistras direkt på underlaget skapas helt nya möjligheter att utforma fasaddesignen efter önskemål, oavsett strukturella krav!

55 tenar, 9 format, åtskilliga designmöjligheter:

 1. 55 tegelstenar i 9 olika format
 2. 3 tjocklekar: 11, 14 och 25 mm
 3. Slitstark yta som tål frost och hårda väderlekar
 4. Klistras på underlaget i valfritt förband
 5. Stort urval av ytor, färger, fogar, förband och format. Kombinera olika format eller färger!
 6. Ett flexibelt system som designmässigt inte är beroende av konstruktionens utformning eller bärande översmygsten

-Natursten är en slitstark yta med ett naturligt rikt färgspektrum. Vi erbjuder många typer av natursten, såsom sandsten, kalksten, granit, gnejs och gabbro. Den slutgiltiga karaktären bestäms genom ytbehandlingen. Natursten kan poleras, slipas, borstas eller blästras för att uppnå olika utseenden.

Objekt

Även objektspecificerade detaljritningar från väggens inre till yttre, från reglar och isolering till den sista limmade detaljen, samt experter som är på plats vid montering och installering i utbildningssyfte. På så vis tids- och kostnads effektiviseras också byggprocessen.

Vi hjälper både privatpersoner och företag,
Kontakta oss längst ner på sidan!

Referenser

På mitt senaste projekt, Brf Aftonfalken, utförde Kovenda isolering och putsning av fasaden.

Samarbetet mellan Skanska och Kovenda fungerade utmärkt och Kovenda höll utlovade tider för färdigställande.

Kvaliten på Kovendas entreprenad var mycket hög och besiktningsmannens kommentar var att detta borde vara ett referensprojekt för hur fasader ska se ut.

Martin Degeryd
Projektchef Skanska Sverige AB

Tidigare Projekt

Hej! Mitt namn är Tomas Bazanovas, VD på Kovenda.
Jag har spelat in ett litet videoklipp som du verkligen borde kolla på!
Till alla våra nuvarande och kommande kunder vill jag bara passa på att tacka för ert förtroende.

– Tomas Bazanovas VD på Kovenda

Skicka Ett Meddelande

Scroll to top